Metallica`nın Prodüktörü: “Jason Newsted Teknik Olarak Cliff Burton`dan Daha İyiydi”

0
109

Flemming Rasmussen, Metallica`nın en iyi albümleri olarak kabul edilen Ride The Lightning, Master of Puppets ve And Justice For All`da prodüktör olarak yer almış, gerçekten üst düzey bir müzik adamı. Ultimate-Guitar ile yaptığı söyleşide, Metallica’nın her iki bas gitaristiyle de çalışan biri olarak başlıkta okuduğunuz açıklamayı yapmış. Tamamı şu şekilde:

Justice albümünde bas gitarın neden daha gürültülü olmadığını anlamıyorum. Bunu James ve Lars’a sormanız gerekiyor. Nedeni Jason’ın teknik olarak Cliff’ten daha iyi olmasıydı. O çok daha iyi ve hızlı çalıyordu. Müzikal olarak herhangi bir şarkının yazımına katkısı var mı bilmiyorum… Muhtemelen ilerleyen albümlerde olmuştur fakat o zavallı adama asla gerçek bir şans vermediler. 

Teknik konusunda Cliff’in tüm dünyanın üstünde bir konumda olduğu tüm dünya tarafından kabul gören bir şey. Anlaşılan o ki Rasmussen’in enstrüman çalımı ile alakalı çok fazla bilgisi yoktu. Yoksa bir kaç Cliff videosu seyretmek bile bunu anlamak için yeterli. Fakat Jason’a şans verilmediği konusunda haklı elbette.