MadenÖktemErsönmez – MÖE

0
306
Fotoğraflar Ali Güler'e aittir.

MadenÖktemErsönmez; üç usta müzisyen Sarp Maden, Volkan Öktem ve Alp Ersönmez’in bir araya gelerek müzik yapması sonucu oluşan bir isim. Bahsettiğimiz üç isim aslında daha önce de birlikte çalışıyordu. Ancak şimdi konumuz bu yıl yayımlanan MÖE albümü.

Öncelikle albümde emeği geçenlerden bahsedelim. Gitar ve elektroniklerde Sarp Maden, davulda Volkan Öktem ve bas gitarda Alp Ersönmez üçlüsünün çaldığı albüm Ediz Hafızoğlu prodüktörlüğünde Kabak & Lin Records etiketiyle piyasaya çıktı. Albümün kayıtları Volkan Öktem’in stüdyosunda yapılırken, ek kayıtlar da Sarp Maden ve Alp Ersönmez’in ev stüdyolarında gerçekleştirildi. Miks ve mastering işlemlerini ise Orange Box Stüdyoları’ndan Hüseyin Köroğlu yaptı. Albümün kapak tasarımı da Perim Davudoğlu Öktem’e ait. Albümdeki şarkılar ağırlıklı olarak Sarp Maden bestelerinden oluşuyor. Yedi şarkının beş tanesi Sarp Maden’e diğerleri Volkan Öktem ve Alp Ersönmez’e ait.

Albümün açılış parçası ve Volkan Öktem bestesi olan Twinz, albüme harika bir giriş niteliğinde gerçekten. Şarkının hemen başındaki gitar riffleri insanı hemen yakalıyor, hemen ardından gelen bas yürüyüşleri de bunu destekliyor. İlk şarkıdan yola çıkarak albümün genelinin böyle olacağını düşünebilirsiniz. Haklısınız çünkü aslında bu yazacaklarım albümün hatta MadenÖktemErsönmez müziğinin genelinde hakim. Literatürde caz veya modern caz, ilerici caz şeklinde tanımlamalar mevcut fakat bence zengin melodilere sahip müzik dinlemeyi seven herkes bu albümü sevecektir. Melodik açıdan çok zengin ve harika geçişlere sahip bir eser ortaya çıkarmışlar.

Yedi parçadan oluşan albüm 59 dakika sürüyor, yani parçalar uzun. Bütün parçaların ortalamasını aldığımızda ortaya parça başına yaklaşık 8-9 dakika gibi bir süre düşüyor. Bu yelpaze 6 dakika ila 11 dakika arasında değişiyor. Bütün şarkıları tek tek yorumlamaya kalkışmayacağım çünkü şarkıların içeriği çok zengin ve her birini ayrı ayrı bir yazı altında yorumlamamız gerekebilir. Dinleyip içine girmeniz lazım çünkü albüm bir deniz değil okyanus gibi. O yüzden şarkılar üzerinde genel geçer bir yorum yapmam doğru olmayacak. Ancak “Twinz” ve “Voltök Keman”ı diğer parçalardan daha ön plana çıkarıyorum. Albümü daha çok dinleyeceğim için bu fikirlerim olduğu gibi kalmayabilir. Bazı albümler vardır, içindeki hiç bir şarkıyı birbirinden ayıramam. Bu albüm de benim için öyle özel bir konuma gelebilir.

Bu arada albümdeki iki şarkıyla ilgili dikkat çekici bir özellikten bahsetmek istiyorum. Sarp Maden, konserde albümün oluşum sürecini anlatırken iki şarkıya dikkat çekmişti. Voltök Keman ve Alpmez Söner. Bu iki şarkıyı grup arkadaşlarına ithaf eden Sarp Maden, parçaların isimlerine grup arkadaşlarının isimlerindeki harfleri değiştirerek (anagram) farklı bir isim ortaya çıkararak karar vermiş.

İşin özü dediğim gibi her ne müzik seviyorsanız sevin, uzun ve melodi bakımından zengin müzikler hoşunuza gidiyorsa bu albüm tam size göre. Sound olarak da bence hard rock seven ya da soft müzikler tercih edenler fark etmeksizin herkese hitap edecek tarzda ve kalitede bir albüm diyebilirim. Albümün tarzına literatürde “caz” denilmiş ama albümü bir kalıba sokamıyorum. Yukarıda da dediğim gibi, albüm deniz değil, okyanus gibi. Herkesin dinlemesini şiddetle tavsiye ediyorum, hatta albümle yetinmeyin bir de konsere gidin. Harika bir performansla karşılaşacağınıza kefilim.

DEĞERLENDİRME
Türk Gitar Puanı
TEILEN
Önceki İçerikTaylor Hawkins Nefret Ettiği Foo Fighters Şarkısını Açıkladı
Sonraki İçerikLars Ulrich Açıkladı: Babası Torben Ulrich Yeni Metallica Albümünü Beğendi Mi?
Sıkı bir klasik rock ve heavy metal hayranı, üniversite öğrencisi ve 22 yaşında bir insan!