Metallica son albümü 2008`de çıkardı ve geçen süre zarfında birçok işe attı. Grubun yeni albümünden ilk parçayı dinledik ve sonunda elimizde net bir çıkış tarihi var. Hardwired yayımlandığı zaman kimileri çok eleştirmiş ve albümün de kendilerine göre “vasat” olacağını söylemişti.
Philadelphia Station 93.3 WMMR`a konulan Hetfield eleştirilere şöyle karşılık verdi:
İnternette yazılanları okuyoruz. Kızgınlıkla söylenmiş sözler var. Bu yorumlarda müzikal bir eleştiri göremiyorum. Bildiğiniz üzere, boktan bir albüm yapmadık. Yaptığımız işi seviyoruz. Duymak istediğimiz müziği yapıyoruz. Sanatçıyız, bu kadar basit. Eleştiri yapma hakkı her zaman olmalı ama biz, bize doğru olduğunu hissettiren şeyi yapacağız.Müzik gelişmeye açık bir yer. Metallica da gelişiyor. Yıllarca farklı şeyler denedik. Hep aynı albümü yapan sanatçıları yargılamıyorum. Onlar da bunu istiyor. Yaptıkları iş güvenli bir alandır, aynı çizgide devam ederler. Biz araştırmacı kişileriz. Farklı şeyler denemeyi seviyor ve sınırları zorlamadan rahat edemiyoruz.
Metallica`nın yeni albümü Hardwired…to Self-Destruct 18 Kasım`da Blackened Recordings etiketiyle yayımlanacak. Aşağıdan paylaşılan single`ı dinleyebilirsiniz.