İsveçli power metal gazileri ve savaş meraklılarından oluşan Sabaton kapsamlı diskografisine yeni bir albüm eklemeye hazır. The Last Stand grubun sekizinci albümü ve 19 Ağustos`ta Nuclear Blast etiketiyle çıkacak. Sabaton`un heyecanlandıran albümünden The Lost Battalian adlı parça, şarkı sözleriyle beraber 10 Haziran`da paylaşıldı.
Şarkılarında savaş olaylarını ve kahramanlık hikayelerini epik bir dille anlatan Sabaton, The Lost Battalion`da (Kayıp Tabur) 1918 Argonne çarpışmasındaki askerleri ele alıyor. Birleşik Devletler, Fransa ve Siam`ın Almanya ve Avusturya`ya karşı yaptığı savaşta binlerce asker öldü. Birlikler Argonne Ormanları`na girdi fakat sadece 194`ü sağ salim çıkabildi. Bazıları öldürüldü, bazıları kayboldu bazıları da ağır yaralı olarak geri dönebildi. The Lost Battalion`un sözlerinde bunlar anlatılıyor.
The Last Stand CD, çift plak, CD+DVD ve dijital olarak piyasada olacak. Grubun Ağustos ayına kadar konser tarihleri şöyle:
- 11 Haziran – Sölvesborg
- 12 Haziran – Paris
- 29 Haziran – Hameenlinna
- 30 Haziran – Bilbao
- 2 Temmuz – Cordoba
- 3 Temmuz – Madrid
- 6 Temmuz – Zilina
- 8 Temmuz – Kuusisaari
- 24 Temmuz – Rome
- 26 Temmuz – Mariehamn