Slayer hayranları geçen hafta, grubun yeni şarkısı When the Stillness Comes`ı dinledi. Şarkı, Record Store Day`de plak olarak satışa çıktı. Parçaya gelen yorumlar pek olumlu yönde değil. Slayer`ın eski havasını kaybettiğini, eski Slayer`ın çok özleneceğini söyleyenler oldu.
Slayer 11. stüdyo albümünün prodüktör koltuğunda Terry Date (Slipknot, Deftones) var. Tom Araya ve Kerry King Loudwire`a röportaj verdi. Tom Araya:
Jeff, her zaman bir şeyler üretirdi. Demo kayıtlar yapardı. Bu O`nun tutkusuydu. Böylece ortaya kaliteli kayıtlar çıkarabiliyordu. Yeni albümde de Jeff`in yapmış olduğu kayıtlardan bazıları yer alacak. Şarkıların sadece vokal kısımları eksik. Vokal kayıtları bittikten sonra geriye bir şey kalmıyor.
Kerry King:
Albümde Piano Wire adında bir şarkı var. World Painted Blood`u kaydederken bu şarkı ortaya çıktı. Gitar rifleri Jeff`e ait. Demo kaydından yola çıkarak, daha temiz şekilde kaydettim.
Albümün ismi daha açıklanmadı ancak albümde yer alan şarkılar basınla paylaşıldı:
- Chasing Death
- Implode
- Piano Wire
- When the Stillness Comes
- Atrocity Vendor
- Take Control
- You Aganist You
- Cast The First Stone
- Pride (Kesin değil)
- Vices (Kesin değil)
Slayer, King Diamond ile birlikte Mayhem Festival`de konser verecek. 26 Haziran`da başlayacak olan festival turu 2 Ağustos`ta sona erecek.