Bu tarz bir kitabın ne zaman yapılacağını sürekli olarak düşünmekteydim. Ve nihayet birisi çıkıp bu kitabı hazırlamış. Güven Erkin Erkal, 1920 ile 1980 arasını kapsayan çok geniş bir araştırma kitabı hazırlamış ve kitabın konusu bizleri çok çok yakından ilgilendiren bir konu: Türkiye rock tarihi. Günümüze gelene kadar rock müziğin Türkiye’de hangi evrelerden geçtiğini görebilmek ve anlayabilmek adına, bu müziğe gönül veren herkesin incelemesi gereken bir kitap.
Ben şimdiden siparişi verdim. Önümüzdeki günlerde içeriğine detaylı olarak baktıktan sonra eğer uygun görürsek inceleme yazısını sitemizde bulabileceksiniz. Kitap şu an satışta olduğu tüm e-kitapçılarda yüzde 26 indirim oranı ile 25-26 liralık bir fiyat ile satılmakta. Bunu kaçırmamanızı öneririm. Buyrunuz, satın alma opsiyonu 1, satın alma opsiyonu 2.
Kitabın kendi içindeki açıklaması:
İsmet Sıral, Deniz Harp Okulu öğrencilerinden kurulu bir grup, Erol Büyükburç ve Erkin Koray, 1950’li yılların ortasında Rock’n Roll’un ülkemize gelişini haber verdi. Bu başlangıç, Cem Karaca, Moğollar ve Mavi Işıklar gibi isimlerle büyük bir patlamaya dönüştü.
Dünya gençlerini etkileyen trendler, siyasi hareketler ve “Psychedelic” denemeler, 1970’li yıllarda buraları da etkiledi. Anadolu pop – rock büyürken alternatif sesler de çıktı.
Tüm bunlardan önce, daha 1920’li yıllarda dünyada olup bitenlere kulak kabartan Türkiye’nin ilginç bir müzik tarihi var. “Cazcı”lar, “Velveleci”ler, “Çarlistoncu”lar, “Ye Yeci”ler, “Frik”ler ve “Bitli Hippi”ler… Hepsi bu kitapta…