16 Nisan koleksiyoncular ve arşivciler için önemli bir gün oldu. Dünya çapında müzik marketler özel indirimler, kampanyalar yaptı. Müzik grupları da Record Store Day için sınırlı sayıda plak çıkardı.
Metallica bu sene Record Store Day`in elçiliğini yaptı. 16 Nisan öncesinde anılarından, müzik dükkanlarının öneminden bahseden Metallica üyeleri son bir sürprize daha imza attı. Metallica, Rasputin Music`de old school havasında konser vereceğini duyurmuştu. Bu konsere sadece Met Club üyeleri ve dükkanın müdavimleri davetiye ile girecek.
Facebook`un canlı yayın uygulamasını metal grupları etkin bir şekilde kullanmaya başladı. Trivium geçen gün verdiği konseri canlı yayına açmıştı. Bu sefer Metallica aynısını yapacak. Türkiye saati ile 17 Nisan saat 02:00`de gözünüz Metallica`nın Facebook sayfasında olsun.
Canlı yayında görüşürüz m/