Guns N` Roses`ın son albümü Chinese Democracy 2008`de yayımlanmıştı. Aradan yaklaşık 7 yıl geçti. Grubun bu sene yeni albüm çıkaracağı bekleniyordu ancak planlar ertelendi diyebiliriz. Richard Fortus, Loudwire`a verdiği röportajda albümün durumunu anlattı:
Önümüzdeki yılın yaz aylarında yeni albümü çıkaracağımızı düşünüyorum. Bu sene için bir planımız yok. Albümle birlikte büyük bir turneye çıkmayı hedefliyoruz. Elimizde zengin materyaller var. Bunları birleştirmeye çalışacağız.
Guns N` Roses`da dikkat çeken bir başka konu ise Axl Rose`un hiçbir açıklamada bulunmaması. Slash ve Duff McKagan grubun birleşmesine yeşil ışık yakmıştı ama Axl`dan bir adım gelmedi. Grubun bir sonraki albümüyle ilgili olan gelişmeleri de sadece DJ Ashba be Richard Fortus aktardı.