Megadeth, Amon Amarth ve HIM’in headliner olarak sahne aldığı Rock Off Festivali’nde birbirinden önemli Türk metal grupları sahne aldı. Organizatör firma tarafından festivale özel olarak hazırlanan t-shirt tasarımlarında, festivalde sahne alan Türk gruplarının ismine yer verilmedi.
Türk gruplara karşı yapılan bu tutum, festivali izlemeye gelen bir çok seyirci tarafından tepkiyle karşılandı. Rock dünyasının tanınmış simalarından Güven Erkin Erkal ve son dönemin popüler gruplarından Murder King bu konuyla ilgili sitemkar tweet’ler atarak tepkilerini ortaya koydular.
Rock ooff off !. Yerli gruplar organizasyonlara hizmet eder, zaman doldurur, seyirci oyalar. Hala adamdan sayılmaz http://t.co/hzLLD9yVCW
— Güven Erkin Erkal (@rokerr) 3 Ağustos 2014
Evet,yerli grubuz kabul ama içimizde dedesi Bulgar göçmeni,anne tarafı Arnavut olan falan var yani.Bize de biraz saygı sayın organizatörler!
— MURDER KING (@murderkinginfo) 4 Ağustos 2014
Umarız ilerleyen dönemde bu tarz etkinliklerde benzer sıkıntılar yaşanmaz ve ülkemizin güzide gruplarına verilmesi gereken önem organizatör firmalar tarafından fazlasıyla verilir.